Μαθαίνω το τηλ μου

Με αφορμή την επίσκεψη μας στην Πυροσβεστική μιλήσαμε αρκετά για τα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης. Το παιδί πρέπει να τα γνωρίζει ακόμη κι αν εσείς θεωρείτε ότι είναι πολύ μικρό για να κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών. Σε πολλές περιπτώσεις ατυχημάτων οι άνθρωποι μπλοκάρουν από το σοκ και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ψύχραιμα. Καλό είναι αυτοί οι αριθμοί να μας είναι τόσο οικείοι, που όταν χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσουμε, αυτό να γίνει αβίαστα.
Εξίσου σπουδαίο είναι να εκπαιδεύσετε το παιδί σας για την περίπτωση που θα χαθεί. Συζητήστε μαζί του, εξηγήστε του με ήρεμο τρόπο (σκοπός δεν είναι να σπείρουμε τον πανικό) ότι αν χαθεί θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από κάποιον μεγάλο. Θα πρέπει να αναζητήσει μία μαμά με παιδί (είναι η πιο ασφαλής επιλογή) ή κάποιον αστυνομικό και να ζητήσει βοήθεια.
Για να μπορέσει όμως κάποιος να βοηθήσει το παιδί σας θα πρέπει εσείς πρώτα να του έχετε μάθει βασικά πράγματα:
-το ονοματεπώνυμο του
-τη διεύθυνση του σπιτιού σας
-τα ονόματεπώνυμα των γονιών του
 ( ίσως νομίζετε ότι τα ξέρει αλλά πολλά παιδιά αρκούνται στο μαμά - μπαμπάς και τα χαιδευτικά των γονιών τους)
-και οπωσδήποτε ένα τηλέφωνο.
Επιλέξτε έναν αριθμό τηλεφώνου και μάθετε στο παιδί σας να τον καλεί. Παίξτε με ψεύτικα ή αληθινά τηλέφωνα, προσποιηθείτε ότι συνομιλείτε, μέχρι να τον μάθει.
Εμείς φτιάξαμε έναν πίνακα με τα πιο χρήσιμα τηλέφωνα, ώστε το παιδί να έχει πρόσβαση σε αυτά και να εξοικειώνεται με τη χρήση τους. Δοκιμάστε το γιατί ...
 των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Στο πορτοκαλί πλαίσιο γράψτε καθαρά τον αριθμό που θα επιλέξετε να μάθει απέξω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιλέκο τσολιά για πρόσκληση 25ης Μαρτίου

Φως και σκιά στο νηπιαγωγείο